Папа Инокентиј V

(Пренасочено од Папа Инокентие V)

Папа Инокентиј V (лат. Innocentius PP. V)(околу 1225 - 22 јуни 1276) бил римски папа од 21 јануари до 22 јуни 1276.

Innocentius V
Innocentius V.jpg
Родено име Пјер де Тарантез
Папа од 21 јануари 1276
Папа до 22 јуни 1276
Претходник Папа Григур X
Наследник Папа Адријан V
Роден околу 1225
Савоја, Франција
Починал 22 јуни 1276
Рим
Други папи по име Инокентиј (појаснување)