Папа Зефириниј

Папа Зефириниј (латински: Zephyrinus); бил римски папа од 198 до 20 декември 217 година.

Zephyrinus
Zephyrinus.jpg
Родено име Виктор
Папа од 199
Папа до 20 декември, 217
Претходник Папа Виктор I
Наследник Папа Каликстиј
Роден непознато
Рим, Италија
Починал 20 декември, 217
Рим, Италија
Други папи по име Зефиринус