Папа Евсебиј

Папа Евсебиј (лат. Eusebius) бил римски папа во периодот од 18 април 309 или 310 до 17 август 309 или 310 г. Според Liberian Catalogue тој бил епископ на Рим 4 месеца и 16 денови. Евсебиус починал во во прогонство во Сицилија и бил погребан во гробницата на Папа Каликстус I. Чествувањето на овој папа е на 26 септември.

Еусебиј
Родено име Евсебиј
Папа од 18 април 309
Папа до 17 август 309
Претходник Папа Марцелус I
Наследник Папа Miltiades
Роден непознато
Починал 17 август 309
Сицилија Италија
[[Папа Папа Евсебиј|Други папи по име Папа Евсебиј]]