Отвори го главното мени

Папа свети Еваристиј е петтиот папа, од околу 98 до 105. Познат е уште како Арист.

Evaristus.jpg
Родено име Климент
Папа од 98
Папа до 105
Претходник Папа Климент I
Наследник Папа Александар I
Роден непознато
Други папи по име Еваристиј

Малку се знае за Еварист. Според Liber Pontificalis тој е од семејство со потекло од Грција. Избран е во време на управувањето на римскиот цар Домицијан.