Папа Анцетиј

Папа Анцетиј (латински: Anicetus) бил римски папа од околу 154 до околу 167. Името му иде од грчкиот јазик и означува непобедлив.

birth_name = Пиј
Папа од 154
Папа до 17 април 167
Претходник Папа Пиј I
Наследник Папа Сотер
Роден непознато
Сирија
Починал 17 април 167
Рим, Италија
Други папи по име Анцетус