Пантелеј Киселов

Пантелеј Киселов (бугарски: Пантелей Киселов) бил генерал во бугарската армија.

Пантелеј Киселов
Роден 1863
Свиштов, Отоманско Царство
Починал 14 октомври 1927
Софија, Бугарија

Во 1916 Бугарија ја одвојува Јужна Добруџа од Романија со Генерал Пантелеј Киселов.

Надворешни врскиУреди

Генералот од Добруџа