Палестина на Олимписките игри

Палестина првпат настапила на Олимписките игри во 1996 година и оттогаш учествувала на сите игри.

Палестина на Олимписките игри

Знаме на Палестина
МОК-код  PLE
НОК Олимписки комитет на Палестинa (POC)
Олимписка историја
Летни олимпијади
1996 • 2000 • 2004 • 2008 • 2012

На Зимските олимписки игри Палестина нема учествувано.

Спортистите на Палестина на Олимписките игри досега немаат освоено медали.

Националниот олимписки комитет на Палестина бил основан во 1986 година и бил признаен во 1995 година.

ЛОИУреди

Освоени медали на ЛОИ  
Место   Злато   Сребро   Бронза Вкупно
Атланта 0 0 0 0
Сиднеј 0 0 0 0
Атина 0 0 0 0
Пекинг 0 0 0 0
Лондон 0 0 0 0
Вкупно 0 0 0 0