Остин (Тексас)

(Пренасочено од Остин, Тексас)
Остин

Остин (англиски: Austin) е главниот град на американската држава Тексас. Овој град според статистиките во 2007 година, има 743 074 жители, што го прави четврти град во Тексас, и 16-ти град по број на жители во САД.