Оперски двоглед

Оперски или театарски двоглед е дискретен двоглед со мала моќ кој се користи за гледање на изведби. Обично зголемувањето му е ограничено на до 5 пати за да се намали тресењето на сликата и за да се задржи доволно големо видно поле. Обично се препорачува зголемување од 3 пати. Кога се користат на мјузикл, опера, балет, рок концерт, театар или циркус, добар оперски двоглед дава поглед ист како оној од првиот ред.

Оперски двоглед со седеф

ПоврзаноУреди

Надворешни врскиУреди