Омаха (Небраска)

Омаха (англиски: Omaha) е град во американската држава Небраска. Овој град според статистиките во 2008 година, има 432 921 жители, што го прави најголем град во Небраска, и 60-ти град по број на жители во САД. Се наоѓа во Среден Запад во САД.

Омаха, Небраска