Окрузи во Сао Томе и Принсипе

Окрузите во Сао Томе и Принсипе се второстепената администратовна поделба на оваа африканска држава. Сао Томе и Принсипе се поделени на седум окрузи, од кои шест се на островот Сао Томе, а еден на островот Принсипе.

Окрузите во Сао Томе и Принсипе.

ОкрузиУреди

Окрузите во Сао Томе и Принсипе се седум на број. Во прилог следуваат окрузите во државата со нивните центри во заграда.

  1. Агва Гранде (Сао Томе)
  2. Кантагало (Сантана)
  3. Кауе (Сао Жоао дос Анголарес)
  4. Лемба (Невес)
  5. Лобата (Гвадалупе)
  6. Ме-Зочи (Тринидаде)
  7. Паге (Санто Антонио)

ПоврзаноУреди