Оклахома Сити (англиски: Oklahoma City) е главниот град на американската држава Оклахома. Овој град според статистиките во 2006 година, има 547 274 жители, што го прави најголем град во Оклахома, и 31-ти град по број на жители во САД.

Оклахома Сити, Оклахома