ОУ „Ванчо Николески“ - Лескоец

Основно училиште „Ванчо Николески“ (официјално: Централно основно училиште „Ванчо Николески“ - Лескоец; скратено: ЦОУ „Ванчо Николески“) — централно основно училиште во селото Лескоец.[1]

Ванчо Николески

Место
Општина: Општина Охрид
Наречено по: Ванчо Николески
Нас. место: Лескоец
Адреса: с. Лескоец
Основни информации
Настава на: македонски
Контактни информации

НаставаУреди

Во училиштето се изведува настава од прво до деветто одделение и наставата се изведува единствено на македонски наставен јазик.

Подрачни училиштаУреди

Во склоп на училиштето се следните подрачни училишта:

НаводиУреди

  1. „За училиштето“. ОУ „Ванчо Николески“ - Лескоец, Охрид. 2013-11-23. Посетено на 2019-11-08.