Нордиска комбинација на Зимските олимписки игри 2010 - штафета на големата скокалница/4x5 km

Нордиска комбинација на
Зимските олимписки игри 2010
Nordic combined pictogram.svg
мала скокалница/10 km
голема скокалница/10 km
штафета на големата скокалница/4x5 km
Квалификации


Тимските натпревари во нордиска комбинација, односно скјачки скокови на големата скокалница и скијачко трчање на 4х5 km на Зимските олимписки игри 2010 се одржаа на 23 февруари.

Двата натпревара се одржаа во Вислер. Натпреварите во скијачки скокови се одржаа, со почеток во 10:00 по месно време (UTC-8), а трката се одржа со почеток во 13:00.

Златото го освои репрезентацијата на Австрија, за која настапија Бернхар Грубер, Давид Крајнер, Феликс Готвалд и Марио Штехер.

Освојувачи на медлаиУреди

Злато Сребро Бронза
  Австрија (2010)

Бернхар Грубер
Давид Крајнер
Феликс Готвалд
Марио Штехер

  САД (2010)

Брет Камерота
Тод Лодвик
Цони Спилејн
Бил Демонг

  Германија (2010)

Јоханес Риѕек
Тино Еделман
Ерик Френцел
Бјорн Кирхајзен

Надворешни врскиУреди