Нови Травник (босански, српски, хрватски: Novi Travnik) Нови Травник е град и општина во Босна и Херцеговина. Таа се наоѓа во Среднобосанскиот кантон во Федерацијата на Босна и Херцеговина.

Грб на Нови Травник

Надворешни врски уреди