Никола Миланов Кордоски — роден на 28 ноември 1925 година.

Никола Кордоски
Роден 28 ноември 1925
Елшани, Македонија
Починал 2 август 1944
Дебар, Македонија

Активно го помагал НОД од пролетта 1943 година. Доброволно стапува во НОВ во април 1944 година. Како борец на Првата македонска ударна бригада загинува во Дебар, на 2 август 1944 година.[1]

Извори

уреди
  1. Мишо Јузмески: „Елшани - живот меѓу каменот и водата“, Елшани 2009