Немања Јаничиќ (актер)

Немања Јаничиќ (23 април 1987) е српски актер.

ОбразованиеУреди

Немања Јаничиќ завршил основно училиште во „Владислав Рибникар”, Врачар, Белград, Србија, а средно училиште учел во „Димитрије Давидовиќ”, Земун, Белград, Србија. На Факултетот за драмски уметности на Универзитетот на уметностите во Белград завршил на отсек - глума.

Надворешни врскиУреди