Некаде во ноќта (албум)

Некаде во ноќта е деби албум на македонскиот пејач Тоше Проески. Албумот бил издаден во 1999 како прво издание на гостиварската продукциска куќа Авалон. На албумот се наоѓа и првата песна на Тоше "Пушти ме"

 1. Твоите Бакнежи На Моите Бели Кошули
 2. Еx Да Сум Злато
 3. Го Молам небото Да Ми Те Врати
 4. Скрши Ме
 5. После Дожд Доаѓа Сонце
 6. Руски Рулет
 7. Пушти Ме
 8. Остани До Крај
 9. Побегни
 10. Сонце Во Твоите Руси Коси
 11. Усни На Усни
Некаде во ноќта

Позиции на табелатаУреди

Година Песна Позиција
Македонија
1999 "Tвоите бакнежи на моите бели кошули" #1
"Сонце во твоите руси коси" #1
1999–2000 "Усни на усни" #1