Отвори го главното мени

Национална школа за цивилна авијација

Национално училиште за цивилно воздухопловство (француски: 'École nationale de l'aviation civile') е француски универзитет основан во 1949 година со седиште во Тулуз. Овој универзитет е дел од France AEROTECH[1][2].

Од 1 јануари 2011 година , ова училиште е најголема европска авијациска школа. [3]

Мотото на универзитетот е: La référence aéronautique, што значи Референтни авиони.

НаводиУреди

Надворешни врскиУреди