Насмевката на Мона Лиза

Насмевката на Мона Лиза (англиски: Mona Lisa Smile) - американски филм, во режија на Мајкл Њуел. Главните улоги во филмот ги толкуваат: Џулија Робертс, Кирстен Данст, Џулија Стајлс, Меги Гиленхал и Доминик Вест.

Содржина

уреди

Во 1953 година, младата и бунтовна Кетрин Вотсон доаѓа од Калифорнија на престижниот колеџ Велесли за да предава историја на уметноста. Од своите студентки, кои се најзгодни и најпаметни на светот, таа очекува многу, но наскоро сфаќа дека се наоѓа во средина којашто се задушува во строгите малограѓански норми.[1]

Наводи

уреди
  1. „Насмевката на Мона Лиза“, Вест, година XVII, 6,7 и 8 јануари 2017, стр. 23.