Москва (река)

Москва — името на реката која што тече низ истоимениот град Москва. Попознати градби ситуирани по нејзиниот тек се Кремљ како и храмот на Исус Христос Спасителот.

Москва
Christ the saviour.jpg
Големиот камен мост на реката Москва, со храмот на Исус Христос Спасителот во позадина
ЗемјаРусија
ДВР [ru]09010101012110000023004
Москва (река) на Ризницата
Оваа страница се однесува на реката Москва. За други значења видете Москва (објаснување)