Мирко Енглих

Мирко Енглих (роден на 28 август 1978 во Витен) е германски борач кој на Летните олимписки игри - 2008 одржани во Пекинг го освои златниот медал во дисциплината Грчко-римски до 96kg.

Олимписки медали
Натпреварувач за  Германија
Машко борење во Грчко-римски стил
Сребро 2008 Пекинг