Милка Зафирова (Дебар, 11 ноември 1939) е македонски градежен инженер и професор на Градежниот факултет во Скопје[1].

Животопис уреди

Зафирова е родена во Дебар на 11 ноември 1939 година. Работела на изградбата на пругата ГостиварКичево и на скопскиот железнички јазол, а во склоп на апликативната работа на Факултетот учествувала во реализацијата на повеќе сообраќајни и хидротехнички тунели. Таа е редовен професор на Градежниот факултет во Скопје по предметите Тунели, Долен строј на сообраќајници и железнички станици.

Наводи уреди

  1. „Редовен професор Милка Зафирова“. Градежен факултет - Скопје. Посетено на 2009-11-27.[мртва врска]