Меѓународна федерација за автомобилизам

Меѓународната федерација за автомобилизам (ФИА) (француски: Fédération Internationale de l'Automobile (FIA)) е непрофитна асоцијација која ги претставува интересите на автомобилските организации и возачи. Таа е воспоставена во 1904. година, и позната е во јавноста главно како организатор на авто-трки. Седиштето на ФИА е во Париз и се состои од 213 национални организации-членки од 125 земји.[1] Во моментов претседател е Макс Мозли.

Лого на ФИА.

БелешкиУреди

Надворешни врскиУреди