Метионин е органско соединение. Претставува есенцијална аминокиселина.

Метионин
Назнаки
63-68-3 Н
Кратенки Met, M
ATC код V03AB26
QA05BA90, QG04BA90
3Д-модел (Jmol) Слика
PubChem 876
Својства
Хемиска формула
Моларна маса 0 g mol−1
Дополнителни податоци
Освен ако не е поинаку укажано, податоците се однесуваат на материјалите во нивната стандардна состојба (25 °C, 100 kPa)
Наводи

Наводи уреди