Мемфис (англиски: Memphis) — град во американската држава Тенеси. Овој град според статистиките во 2007 година, има 670 902 жители, што го прави најголем град во Тенеси, и 18-ти град по број на жители во САД.

Мемфис, Тенеси

Мемфис како тема во популарната култура уреди

  • „Мемфиско тресење со колковите“ (Memphis Hip Shake) - песна на британската рок-група „Калт“ (The Cult) од 1987 година.[1]

Наводи уреди