Машка одбојкарска репрезентација на Шведска

Машката одбојкарска репрезентација на Шведска ја претставува Шведска на меѓународни натпревари во одбојка за мажи и пријателски натпревари. Најголемиот успех на тимот бил во 1989 година, кога Шведска го освоила сребрениот медал на Европското првенство во 1989 година во Еребру и Стокхолм, од 23 септември до 1 октомври.

РезултатиУреди

Олимписки игриУреди

Светско првенствоУреди

  • 1990 година — 10-то место
  • 1994 година — 16-то место

Европско првенствоУреди

  • 1971 година — 17-то место
  • 1985 година — 9-то место
  • 1987 година — 4-то место
  • 1989 —   Сребрен медал
  • 1991 година — 10-то место
  • 1993 година — 11-то место

Европската лигаУреди

  • 2017 —   Бронзен медал

Надворешни врскиУреди