Махир Камбери (албански: Mahir Kamberi; Гајре, Тетовско, 2 март 1955 - Гајре, Тетовско, 24 јули 2001) бил поранешен член на ОНА.

Махир Камбери
Mahir Kamberi
Род ОНА
Битки/војниВоен конфликт во Македонија, 2001

Во редовите на ОНА се приклучил во текот на март 2001 година, како војник во првите единици на Бригадата 112 “Мујдин Алиу”.

Загинал на 24 јули 2001 година во кога го погодила една граната[1].

Наводи Уреди

  1. Менај, Петрит (2008). ОНА- Порака и надеж. Скопје: Фондација - Институт отворено општество.