Мароко на Евровизија

Мароко првпат настапува во 1960 година.

Мароко

Знаме

Медиумски организатор {{{Медиумски организатор}}}
Национален избор {{{Национален избор}}}
Број на учества {{{Број на учества}}}
Прво учество {{{Прво учество}}}
Најдобар пласман 18 место, 1980
Најлош пласман 18 место, 1980

НатпревариУреди

Table key
  Победник
  Второ место
  Трето место
  Последно место
Година Изведувач Јазик Наслов Место Бодови
1980 Samira Bensaïd Арапски "Bitaqat Hob" (بطاقة حب) 18 7
Did not participate from 1981 to present