Мариото Албертинели

Мариото Албертинели (13 октомври 1474 - 5 ноември 1515), италијански сликар, еден од претставниците на Фирентинската школа на високата ренесанса.

Мадона и детето со светите Џером и Зенобиј, 1508. Париз, Лувр.