Манон 70 (филм)

филм

Манон 70 е француски филм од 1968 со Кетрин Денев (фр. Catherine Deneuve), Жан-Клод Брили (фр. Jean-Claude Brialy) и Семи Фреј (фр. Sammy Frey). Филмот е напишан и режиран од Жан Аурел (фр. Jean Aurel).

Филмот е заснован на француски роман од 18 век и на италјанска опера од 19-тоит век. Оригиналната музика за филмот е на Серж Гејнсбург (фр. Serge Gainsbourg).

СижеУреди

Манон (Кетрин Денев) е неморална жена со слободен дух, која го користи сексот за да се опркужи себеси во луксуз.