Македонија на Евровизија 2012

Македонија учествуваше на Евровизија 2012 во Баку, Азербејџан. Македонскиот претставник беше избран преку интерна селекција, организирана од МРТ. Калиопи ја претставуваше Македонија со песната Црно и Бело, која се квалификуваше од второто полуфинале во финалето и се пласираше на 13-то место со 71 бод.