Лили Енгструм

Лили Енгструм (1843–1921) била шведска активистка за женски права и државна службеничка. Во 1890 година, таа станала првата жена член на Одбор за образование во Шведска, по реформата претходната година, во која на жените им било дозволено да служат во владините одбори.

НаводиУреди

  • Engström, Karolina Augusta (Lilly) i Nordisk семејствобок (додаток на andra upplagans, 1923)
  • Engström, släkter, urn : sbl: 16166, Svenskt biografiskt lexikon (art av BENGT HILDEBRAND.), Hämtad 2015-05-04.