Ланге Берг ("Лонг Хилс") е мал опсег на германските централни височини, до 527,2м   погоре   ниво на море (NN), [1] кои лежат главно во баварските провинции Горна Франконија со северозападно подножје во Тирингија .

Лане Берг

ЛокацијаУреди

Ланге Берж лежи на границата меѓу Баварија и Тирингија во окрузите Кобург и Хилдбургхаузен меѓу Еисфелд на реката Верра на север, долината Лаутер на исток, Кобург на Иц на југ и Бад Родач на запад.

ХилсУреди

Највисоката точка на Ланге Берж е Бухберг ( 527.2   м ) во Баварија, едвај забележлива еминенција на А <span typeof="mw:Entity" id="mwFw"> </span> 73 автопатот меѓу Сенингшхоке и автопатот раскрсница на Eisfeld- Суд.

  1. Кратографски служби на Сојузната управа за заштита на природата, Германија