Круна на главата на пенисот

Круна на главата на пенисот — раб на основата на главата на пенисот. Работ оформува округлеста граница меѓу главата и телото на пенисот. На круната на главата на пенисот се наоѓаат папили, кои се појавуваат кај одредени мажи. Тие се честа појава и не се штетни.

Круна на главата на пенисот
Corona of glans penis.png
Круна на главата на пенисот.
Податоци
Назнаки
Латинскиcorona glandis penis
TAA09.4.01.008
FMAFMA:19627

ПриказУреди

ПоврзаноУреди

Надворешни врскиУреди