Кристина Атанасова-Арсова

Кристина Атанасова-Арсовамакедонска театарска, филмска и телевизиска глумица.

Кристина Атанасова-Арсова
Роден 21 март
Штип
Националност Македонка
Познат по улогите во:
Македонски народни приказни
Цимери
Занимање глумец

ФилмографијаУреди

Година Филм Улога
2000-2001 Во светот на бајките ТВ-серија Момата
2014 Приказни од животот ТВ-серија
2015 Цимери ТВ-серија Фимка
2016-2017 Македонски народни приказни ТВ-серија
2018 Година на мајмунот ТВ-филм
2021 Македонски Нови Приказни ТВ-серија
2021 Македонски народни приказни ТВ-серија