Кој пука, ќе му се отвори

„Кој пука, ќе му се отвори“ (српски: Ко пуца, отвориће му се) — југословенски филм од 1965 година, во режија на Марко Бабац. Главните улоги ги играат: Карло Булиќ, Вера Чукиќ и Беким Фехмиу.[1]

Содржина уреди

Тројца млади престапници, Кристина, Мом и Јуш, се жртви на лошото воспитување. Во постојаната борба со законот, тие доживуваат лична драма: Кристина го напушта Јуш и се заљубува во Мом. Полицискиот инспектор знае дека нема работа само со престапници, така што го ризикува сопствениот живот за да го спаси момчето...

Наводи уреди