Куласују

(Пренасочено од Коласују)


Коласују бил административен регион во Тавантинсују кој се наоѓал југоисточно од државата. Овој регион бил воглавно населен со Ајмари, територија која е поделена помеѓу Боливија, Чиле, Аргентина и Перу.

Цивилизација на Инките


Банерот на Куласују

ПоврзаноУреди