Кировска област
Знаме на Кировската област Грб на Кировската област
=Кировска во Русија
Приволшки федерален округ во Русија
Држава: Русија
Округ: Приволшки
Површина: 120 800 км2
Население: 1 503 529( 2002)
Главен град: Киров
Густина на население: 12.4 жит. на км2
Повикувачки број: 43

Кировска област (руски:Ки́ровская о́бласть) е федерална област во Русија. Административен центар е градот Киров.