Кипар на Олимписките игри


Кипар за прв пат учествувала на Летните олимписки игри во 1980 година кои се одржале во Москва, и од тогаш учеструвала на сите Олимписки игри. Кипар има освоено само еден медал на Летните олимписки игри во 2012.