37°00′N 25°06′E / 37.00° СГШ; 25.10° ИГД / 37.00; 25.10

Статуа од времето на Кикладската цивилизација

Киклади (грчки: Κυκλάδες) се острови во јужниот дел на Егејско Море, југоисточно од копнениот дел на Грција, но во близина на поголемиот остров Евбеја и полуостровот Атика. Кикладите во целост се во состав на грчката држава и до 2011 година беа во округот на периферијата Јужен Егеј. Управно седиште на префектурата и центар на островите е градот Ермополи на островот Сирос. Кикладите ги сочинуваат голем број на мали острови, приближно 220, од кои поголемиот број се ненаселени. Зафаќаат површина од 2.572 квадратни километри и население од околу 120.000. Најзначајни острови се: