Керера

римска божица

Керера е римска божица на плодородството и на подземниот свет, на мајчинството и бракот. Во грчката митологија е позната како Деметра.

Кип на Керера
Теми во римската митологија
Важни богови:
Легендарна историја
Римска религија
Грчки/римски мит споредени
Други рустикални богови: