Категорија:Википедија:Администраторство

Оваа категорија содржи страници за администраторство, статусот што го имаат администраторите, вклучувајќи ги начините за добивање на тој статус и тие што веќе го имаат. Администраторите се група од доверливи корисници со пристап до одредени нешта недостапни за другите корисници, на пример способноста за бришење на страници и блокирање на корисници.

Страници во категоријата „Википедија:Администраторство“

Прикажани се 4 од вкупно 4 страници во категоријата.