Каталонски референдум за независност 2017

Регионалната влада на Каталонија го закажа референдумот за независност на 1 октомври 2017.

Каталонски референдум за независност 2017
Дали сакате Каталонија да стане независна држава со републиканско уредување?
МестоКаталонија, Шпанија
Датум1 октомври 2017 (2017-10-01)
Исход
Исходот е сè уште уште непознат

Надворешни врскиУреди