Кара Давуд-пашаГолем везир во Османлиското царство во кус период во 1622 година.[1] Тој е роден во Босанскиот пашалук.

Наводи уреди

  1. İsmail Hâmi Danişmend, Osmanlı Devlet Erkânı, Türkiye Yayınevi, İstanbul, 1971
Политички функции
Претходник
Дилавер-паша
Голем везир
20 мај 1622 – 13 јуни 1622
Наследник
Мере Хусеин-паша