Капитал (списание)

За други значења видете Капитал (појаснување)

Капитал — македонски економско-деловен неделник. Првиот број излегол на 24 септември 1999 година.[1] Издавач на списанието е „Економист“, д.о.о. Скопје. Директор и главен и одговорен уредник е Љупчо Зиков.[2] „Капитал“ учествувал во многубројни домашни и странски проекти, истражувања и форуми посветени на економски теми. Добитник е на награди и признанија.

...само идејата е капитал, се друго е пари... Логото на списанието и неговото мото

Наводи уреди

  1. „Македонска енциклопедија“, МАНУ, Скопје, 2009, 669 стр.
  2. „Љупчо Зиков на чело на МТВ“. Дневник. 7 јуни 2006. Посетено на 2010-04-21.[мртва врска]

Надворешни врски уреди