Кабанас (Галиција)

Кабанасопштина во покраината Ла Коруња на автономната заедница Галиција, Шпанија. Има површина од 30.2 км2, население од 3,368 жители (2004) и густина од 111.52 /км2.

Кабанас
Concello de Cabanas
Поглед кон мостот на река Еуме
Поглед кон мостот на река Еуме
Амблем на Кабанас Concello de Cabanas
Амблем
Местоположба во рамките на Галиција
Местоположба во рамките на Галиција
Парохии?
Население (2005)
 • Вкупно(INE)