Отвори го главното мени

УрбанизамУреди

Инфраструктура е дел од градбата или посебна градба која овозможува некоја услуга. Инфраструктура се постојните и планираните подземни и надземни инсталации и градби од областа на: сообраќајот, електричните инсталации, гасоводи, нафтоводи, водовод и канализација, топлификација, телекомуникации и други инсталации.[1]

ПоврзаноУреди

НаводиУреди

  1. Закон за просторно и урбанистичко планирање [1]