Индијана Џонс: Последната крстоносна војна

„Индијана Џонс: Последната крстоносна војна“ (англиски: Indiana Jones and the Last Crusade) — филм на режисерот Стивен Спилберг од 1989 година. Главните улоги ги играат: Харисон Форд, Шон Конери и Денхолм Елиот.

Синопсис уреди

Во 1938 година, Индијана дознава дека во потрагата по Светиот грал исчезнал археологот д-р Хенри Џонс, неговиот татко. Затоа, тој заминува во потрага по Светиот грал при што се среќава со нацистите, кои знаат дека Светиот грал носи голема моќ која им е неопходна за војната за која се подготвуваат...[1]

Наводи уреди