Иван Штил (роден на 6 август 1986) — руски кану-спринтер којшто се натпреварува од 2004. Тој освои девет медали на ИКФ Светските Кану Спринт Првенства и тоа пет злата (Ц-1 200 метри, 2010; Ц-1 4 х 200 метри, 2009, 2010; Ц-2 200 метри, 2006, 2007) и четири сребрени медали (Ц-2 200 метри 2009, 2010; Ц-2 500 метри, 2009; Ц-4 200 метри, 2007)

Иван Штил
Медали

Иван Штил
Кану спринт мажи
Олимписки игри
Бронзен медал – трето место 2012 Лондон C-1 200 m
ИКФ Светски Кану Спринт Првенства
Златен медал - прво место 2006 Шегед C-2 200 m
Златен медал - прво место 2007 Дисбург C-2 200 m
Златен медал - прво место 2009 Дартмуд C-1 4 x 200 m
Златен медал - прво место 2010 Познањ C-1 200 m
Златен медал - прво место 2010 Познањ C-1 4 x 200 m
Сребрен медал – второ место 2007 Дисбург C-4 200 m
Сребрен медал – второ место 2009 Дартмуд C-2 200 m
Сребрен медал – второ место 2009 Дартмуд C-2 500 m
Сребрен медал – второ место 2010 Познањ C-2 200 m

Наводи уреди